بینی استخوانی چیست؟
پل بینی ترکیب پیچیدهای از استخوان و غضروف است که با پوست پوشانده شده است. در واقع دو سوم پایینی بینی از غضروف و یک سوم بالایی از استخوان تشکیل میشود. در اکثر جراحیهای زیبایی مرتبط با بینی، شکلدهی مجدد پل بینی از طریق عمل زیبایی باز یا بستهی بینی (رینوپلاستی) انجام میشود. سن مناسب عمل بینی وجود ندارد. کمترین سنی که میتوان در آن جراحی بینی را انجام داد ۱۵ تا ۱۷ سالگی در زنان و ۱۷ تا ۱۹ سالگی مناسب برای عمل بینی آقایان است زیرا در این سن رشد بینی کامل شده است. بطور کلی، بینی مردان دارای پوست ضخیمتری است بطوری که پس از جراحی بطور متفاوتی نسبت به زنان حالت میگیرد، که این عامل مهم میتواند روند کلی سن عمل بینی و تغیر شکل را تغییر دهد.
شماری از تغییراتی که در عمل جراحی زیبایی بینی امکان ایجاد آنها وجود دارد، عبارتاند از:
- تغییر عرض پل بینی
- تغییر ارتفاع پل بینی
- تغییر طول پل بینی
- کوچک کردن نوک بینی
- بزرگ کردن نوک بینی
بااین حال گاهی این عملها با بروز عوارضی چون بدشکل و غیرطبیعی شدن تدریجی پل بینی همراه است و به ناچار باید عمل ترمیمی انجام شود. البته چنین بدشکلیها گاهی به صورت طبیعی وجود دارد و از آن با اصطلاح بینی استخوانی یاد میشود.
بینی استخوانی پیآمد وجود غضروف یا استخوان اضافی یا هر دو در پل بینی است. این مشکل را میتوان به روشهای مختلف، مانند برداشتن استخوان از طریق تراشیدن یا شکستن استخوان و دستکاری غضروف، با توجه به شدت قوز روی بینی و بینی دلخواه بیمار برطرف کرد.
از آنجایی که پل بینی از سپتوم (تیغه وسط بینی و جدا کننده سوراخهای بینی) و مجراهای بینی محافظت میکند، باید اطمینان حاصل کرد که عمل جراحی بینی عملکرد بینی را مختل نمیسازد. یکی از سوالهای مهمی که باید در جلسه مشاوره از جراح پرسیده شود این است که آیا ضرورتی برای استفاده از گرافت پخش کننده (گرافت اسپردر) وجود دارد یا خیر.
دکتر سیدضیاالدین سید جلالی، فوق تخصص زیبایی و جراحی پلاستیک با سال ها تجربه در زمینه ی جراحی زیبایی و هم چنین جراحی بینی؛ می توانند در این زمینه به شما کمک کنند.
در صورت تمایل می توانید با مطب دکتر سید ضیاالدین سیدجلالی تماس بگیرید: